3-, 4- en 5-wielers

Een 3- 4- of 5-wiel scootmobiel kopen

Als u wat minder mobiel aan het worden bent zijn er diverse manieren om u toch te kunnen blijven verplaatsen. Het vervoermiddel bij uitstek is de scootmobiel. De overheid stimuleert ons steeds meer om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven en alles zoveel mogelijk op eigen kracht te blijven doen. Dit heeft tot gevolg, dat er ook steeds minder vergoed wordt en de mensen meer en meer verplicht worden om zelf hun hulpmiddelen aan te schaffen.

Waar moet u op letten als u een scootmobiel wilt kopen?  U kunt dan kiezen uit 3- 4- en 5-wielige scootmobielen. Dankzij innovaties kunnen de scootmobielen steeds beter aangepast worden aan de wensen en behoeften van een individuele gebruiker. Hierdoor zijn scootmobielen voor een steeds breder publiek de oplossing om mobiel te blijven en deel te kunnen nemen aan het sociale verkeer. De historie van de 3- 4- en 5-wiel scootmobielen is als volgt te omschrijven:

Een 3-wiel scootmobiel kopen

Vroeger bestonden er alleen 3-wielige scootmobielen. Het ontwerp was eenvoudig. Aan de ene kant waren deze scootmobielen heel wendbaar, wat erg handig is in een kleine ruimte, maar aan de andere kant waren ze ook gevaarlijk instabiel, vooral in handen van onervaren bestuurders. Hierdoor konden deze scootmobielen omvallen en tot ernstig letsel leiden.

Een 4-wiel scootmobiel kopen

Later heeft de industrie al haar aandacht gevestigd op de 4-wielige scootmobielen. Hiermee werden veel problemen met betrekking tot de stabiliteit opgelost. Echter, deze uitvoering bracht twee nieuwe grote nadelen met zich mee. Door het ontwerp werd de beenruimte beperkter en de zithouding van de bestuurder slechter. Verder waren alle 4-wielers een stuk langer. Dit betekende een grotere draaicirkel, een slechte gewichtsverdeling en een beperkte bewegingsvrijheid.

Een 5-wiel scootmobiel kopen

Intussen zijn er 3- 4- en 5-wielige scootmobielen op de markt. Door de combinatie van de 5 wielen samen met de unieke Quintell-technologie, hebben de 5-wielers een optimale anatomische zithouding en een stabiliteit die zelfs de beste 4-wielers overtreft. Ze zijn door de korte wielbasis en de kleine draaicirkel uiterst wendbaar en dus heel goed bruikbaar in beperkte ruimten, zoals in winkels, tussen groepen mensen, op parkeerterreinen of op smalle wegen en ongelijke oppervlakken.

Van de 3- 4- en 5-wiel scootmobielen is qua stabiliteit de 5-wieler een klasse apart. Dit komt door de unieke gepatenteerde Quintell-technologie. Of u nu rechtdoor rijdt, afdraait, een hellende weg oversteekt, een heuvel oprijdt of in een kuil terecht komt, de unieke zelf centrerende stuurinrichting van de scootmobiel kan dit aan. Het sturen gaat gemakkelijk en kost weinig moeite.

Van de 3- 4- en 5-wiel scootmobielen is de 5-wieler uitermate comfortabel uitgerust. Alle scootmobiel modellen zijn op alle mogelijke manieren verstelbaar, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen tussen de 1,22 en 1,98 meter lang.  Verder hebben ze een ergonomische comfortzitting die ook kan draaien, waardoor de bestuurder gemakkelijk kan op- en afstappen. Bij de royale beenruimte wordt ook nog rekening gehouden met de natuurlijke voethouding. Die eveneens afzonderlijk afgesteld kan worden.

Veiligheid boven alles! Van de 3- 4- en 5-wiel scootmobielen is de 5-wieler met haar superieure stabiliteit gegarandeerd de meest veilige scootmobiel.

Bent u geïnteresseerd in een scootmobiel kopen of heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze tussen de 3- 4- en 5-wiel scootmobielen? Bel dan 0499 – 582830 of raadpleeg de rubriek contact