Aanvragen

Scootmobiel aanvragen

Als u om de een of andere reden minder mobiel bent, kan het zijn dat een scootmobiel kopen een overweging wordt. Het is dan verstandig om u eerst goed te laten informeren. Er zijn namelijk erg veel scootmobielen in de handel maar er is ook sprake van heel veel kwaliteitsverschil. Bij een scootmobiel aanvragen kunt u onder andere letten op het verschil in het aantal wielen. Er zijn namelijk scootmobielen te koop met 3, met 4 en  zelfs met 5 wielen.

3-wielige scootmobiel aanvragen

In het begin had men alleen de scootmobielen met 3 wielen. Deze zijn heel wendbaar door hun korte draaicirkel. Nadeel van dit model is echter dat ze nogal snel kantelen. Ze zijn niet erg stabiel.

4-wielige scootmobiel aanvragen

Daarop zijn er de 4-wielige scootmobielen op de markt gekomen. Deze zijn een stuk stabieler dan de 3-wielige scootmobiel.  Nadeel van dit model is wel dat ze een grotere draaicirkel hebben. Hierdoor zijn ze moeilijker te manoeuvreren op plekken waar minder ruimte is, zoals bijvoorbeeld in een winkel en binnenshuis. Ook hebben de 4-wielers minder beenruimte. Dit komt door de 2 wielen aan de voorkant.

5-wielige scootmobiel aanvragen

Sinds een aantal jaren zijn er ook 5-wielige scootmobielen te koop. Deze hebben de voordelen van de 3-wieler en de 4-wieler gecombineerd. De 5-wielige scootmobiel heeft de korte draaicirkel van de 3-wieler en de stabiliteit van de 4-wieler in een apparaat samengevoegd. Daarnaast heeft de 5-wieler door de uitgekiende plaatsing van de voorwielen erg veel beenruimte, wat het comfort ten goede komt. Met andere woorden: de 5-wielige scootmobiel is met haar wendbaarheid en stabiliteit een erg comfortabele en veilige scootmobiel. Met een 5-wieler kunt u gegarandeerd niet omkiepen.


Bekijk hier het reclame filmpje van Quingo 5-wiel scootmobielen.
Voor meer informatie over de 5-wiel Quingo dan kunt u bellen met 0800 20 20 of surfen naar www.Quingo.nl.

Gaat u een scootmobiel aanvragen, dan zijn er meerdere manieren om dit te doen.  Scootmobielen zijn verkrijgbaar via winkels en door verkoop aan huis.

Winkelverkoop van scootmobielen

De meest voor de hand liggende manier bij een scootmobiel aanvragen, is om naar een winkel te gaan. Daar worden de verschillende modellen voor u tentoongesteld en kunt u ter plekke een proefritje maken. Een voorbeeld hiervan is de Scootmobielspecialist in Eindhoven en Zoetermeer. In deze scootmobiel winkels vindt u het grootste assortiment nieuwe en gebruikte scootmobielen van Nederland.

Verkoop aan huis van scootmobielen

Een andere manier van een scootmobiel aanvragen is om dit vanuit uw eigen vertrouwde omgeving te doen. Er zijn namelijk ook bedrijven die niet werken vanuit een winkel of showroom maar die bij u aan huis komen. Mensen die aan een scootmobiel toe zijn, zijn al minder mobiel en gaan niet meer zo gemakkelijk de ene na de andere showroom in. Vaak is het dan prettiger om u van huis uit te oriënteren.  Zo’n bedrijf heeft vaak meerder adviseurs verspreid over het land die gewoon met de verschillende modellen naar u toe komen. U kunt u dan laten informeren in uw eigen vertrouwde omgeving, eventueel samen met de mensen die u er zelf graag bij wilt hebben. Ook hoeft u niet op uw beurt te wachten zoals in een winkel. Zo’n adviseur neemt uitgebreid de tijd voor u en bekijkt samen met u welk model het best bij u past.  U kunt dan een rondje rijden bij u in de buurt en weet ook meteen of de scootmobiel past bij u in huis of in de garage.  Zo kunt u thuis en in uw eigen omgeving ervaren hoe het voelt om op een scootmobiel te rijden. Ook voor degene die twijfelt of scootmobiel rijden wel iets voor hem/haar is, is een scootmobiel aanvragen op deze manier zeker aan te raden. Een bedrijf dat op deze manier werkt is bijvoorbeeld Quingo scootmobielen.