Nieuwe scootmobiel kopen

Nieuwe scootmobiel kopen

Een nieuwe scootmobiel kopen is wellicht een oplossing voor u, wanneer u problemen heeft met uw mobiliteit. Het is dan belangrijk dat u zich eerst oriënteert via het internet. Bij veel aanbieders van scootmobielen bestaat de mogelijkheid om brochures en folders aan te vragen over scootmobielen.

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken is het van belang dat u voor uzelf in kaart brengt waarvoor u de scootmobiel zou willen gaan gebruiken. Gaat u alleen korte ritjes maken of wilt u de scootmobiel eventueel ook mee kunnen nemen in de auto? Hoeft de scootmobiel voor u niet zo snel te gaan, dan is een nieuwe scootmobiel kopen met wandelsnelheid wellicht iets voor u. Het is dan ook mogelijk dat bijvoorbeeld uw partner eens gezellig met u meeloopt.

Het tegenovergestelde is ook mogelijk. Misschien heeft u altijd veel fietstochten gemaakt en wilt u nu ook langere afstanden gaan rijden met uw scootmobiel. En vindt u het ook prettig dat de scootmobiel wat sneller kan.  Dan is een nieuwe scootmobiel kopen met fietssnelheid een ideale optie voor u. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk dat uw partner met u meefietst. Zo kunt u samen toch weer gezellig die mooie tochten gaan maken.

Heeft u vanwege gezondheidsproblemen veel pijn en kunt u de oneffenheden van veel wegen en/of paden niet goed verdragen? Dan is het belangrijk om te kijken naar een scootmobiel met een extra goede vering en een comfortabele zitting. Vaak zijn hierin nog extra aanpassingen mogelijk. Wilt u een nieuwe scootmobiel kopen, dan is het altijd raadzaam om naar de diverse mogelijkheden te informeren.

Verder is het natuurlijk verstandig om bij mensen die al scootmobiel rijden eens te informeren naar hun ervaringen en adviezen. Op deze manier krijgt u praktische informatie die u mee kunt nemen in uw keuze.

3-wielige scootmobiel kopen

De meeste 3-wielige scootmobielen zijn vaak alleen bedoeld voor korte afstanden of om mee te nemen in de auto. Vaak zijn deze 3-wielige scootmobielen instabiel. Met name op een oneffen ondergrond of bestrating is dit niet prettig rijden. Het komt zelfs regelmatig voor dat u met een 3-wielige scootmobiel kantelt.

4-wielige scootmobiel kopen

Er zijn ook 4-wielige scootmobielen in de handel. Deze zijn uiteraard een stuk stabieler dan 3-wielige scootmobielen. Als gevolg van deze 4 wielen is de draaicirkel wel een stuk groter, met als resultaat dat deze scootmobiel wat moeilijker manoeuvreert. Wanneer u gaat winkelen is dit zeker een nadeel. Ook heeft de 4-wielige scootmobiel minder beenruimte door de plaatsing van de 2 voorwielen.

5-wielige scootmobiel kopen

Sinds 2008 zijn er ook 5-wielige scootmobielen te koop. Dit zijn zeer veilige scootmobielen die dankzij een korte draaicirkel en de 5 wielen heel wendbaar en stabiel zijn. Ze hebben veel beenruimte wat in hoge mate ten goede komt aan het zitcomfort. Met een 5-wielige scootmobiel is de kans op kantelen nihil.

Voor informatie over een nieuwe scootmobiel kopen of een gratis brochure ontvangen belt u 0499 – 582830 of raadpleegt u de rubriek contact